Támogatásaink

Stang Bádogos - Bádogos munka, Fémlemez fedés, Vízszigetelés, Bádogos termékek és kiegészítők gyártása

Hírek - 2010 Év Tetője Nívódíj Pályázat - Fémlemez fedések szekció

Vissza

2010 Év Tetője Nívódíj Pályázat - Fémlemez fedések szekció

Cégünk 2010 Év Tetője Nívódíj pályázaton fémlemezfedés szekcióba megosztott kategória díjat nyert a pécsi Red Baron Yamaha Motorbolttal.

Hír az ÉMSZ honlapján »

60 000 Ft-os megosztottkategóriadíjat és tervezői elismerő okleveletnyert a titáncink fedések szekcióbana 68. sorszámú pályamű:

Üzlet - Pécs, Zsolnay V. u. 102.

Pályázó:

Stang Bádogos Kft., Stang Ákos(kivitelező) Szajk, Ady u. 6.

Horváth és Patartics Építész Iroda Kft. (tervező) Pécs, Citrom u. 8.

Tervező: Horváth és Patartics Építész Iroda Kft. Patartics Zorán Pécs, Citrom u. 8.

Pályázati kategória: titáncink lemezfedés

Tetőfedés anyaga: Rheinzink titáncink lemez

Tető alapterülete: 455 m2

A munka jellege: felújítás

A lejtős telekre ültetett, érdekes tömegképzésű pécsi kereskedelmi-bemutató épület többféle hajlásszöggel, aszimmetrikus nyeregtetővel készült, azonban a tetőfedése és hosszabbik homlokzatainak burkolatai is bádogos technikával kerültek megvalósításra, így a nézetei egységes és összefogott képet mutatnak. Anyaghasználatában és részleteiben viszont mértéktartó változatosság tükröződik, hiszen a transzparens felületekkel harmonizáló szögkorcos és árnyékfúgás titáncink lemezek, valamint a szinusz hullámú acéllemez homlokzatburkolatok és a kettős állókorcos titáncink szalagfedés is megjelenik rajta.A megvalósítás teljes folyamatát a koncepciózus tervező és a jól felkészült szakkivitelező közötti kiváló együttműködés jó példájaként is említeni lehet, ahol a gondos kezek munkája garantálta a látványos végeredményt. Példa erre a tetőhajlásszög törésének egyedi megoldása, valamint a támfalak lefedésével közös külső vízelvezető csatornák kialakítása is.A forgalmas útvonal felől - ahonnan kellő rálátás és távlat nyílik - az épület mindenkinek a tetszését elnyeri, aki nyitott az újra és az érdekesre.

Feltöltve: 2011-04-22 11:43