Támogatásaink

Stang Bádogos - Bádogos munka, Fémlemez fedés, Vízszigetelés, Bádogos termékek és kiegészítők gyártása

Hírek - Nyertes tető sündisznóból

Vissza

Nyertes tető sündisznóból

Stang Ákos bádogost, egyéni vállalkozótés csapatát 2003. év első napjaiban kereste meg a Strabag Építõ Rt. pécsi magasépítő főépítésvezetoségének előkészítő munkatársa, hogy árajánlatot kérjen a paksi Szakorvosi Rendelointézet fémlemezfedés-bádogos munkáira.

Stang Ákos bádogost, egyéni vállalkozótés csapatát 2003. év első napjaiban kereste meg a Strabag Építõ Rt. pécsi magasépítő főépítésvezetoségének előkészítő munkatársa, hogy árajánlatot kérjen a paksi Szakorvosi Rendelointézet fémlemezfedés-bádogos munkáira. Az ajánlatok elbírálása után örömmel fogadták az értesítést, hogy mellettük döntött a megrendelő.

A rendelőintézet terveit Klenk Csaba építész készítette, az önkormányzat megbízásából. A tervezővel és az építésvezetővel történt első egyeztetés során kiderült, hogy a rendelőintézet a város jelentős új középülete, reményeik szerint hosszú évtizedekig szolgálja majd a város lakóit. Ennek megfelelően igyekeztek olyan építőanyagok felhasználását tervezni, melyek építészeti megjelenése, minosége, élettartalma meg tud felelni a ház funkciójából adódó követelményeknek. Ezért lett a héjalás titáncink lemezből készített korcolt fémlemezfedés. Az 1210 m2 tető nagy felületű nyereg és félnyereg részekből áll. A lemezfedés teljes deszkázatra fekszik. Az ácsmunkát a Fejérduna-Ép Kft. végezte.- Kellemes meglepetés volt az együtt munkálkodás, érződött, hogy nekik is fontos a munka minősége -emlékszik vissza Stang Ákos. - Elfogadták a Rheinzink műszaki információit, igyekeztek alkalmazni is, és az igényeinket kiszolgálni. A méretpontosság, a segítőkészség lehetővé tette, hogy a rejtett ereszcsatorna előtti homlokzat burkoláselemeit a műhelyben készíthettük elő, így a helyszínen gyorsan, nagy felületek készültek el. Az épület padlásterét kihelyezett műhelyként használhattuk, ott tudtuk profilozni, tárolni az anyagot. A kivitelezés megkezdésekor elkeseredtünk a látványtól. A tető "sündisznóhoz" hasonlított: a villamos tervező közel ötvenvillámhárító szívócsonkot telepítetett az épületre. Az anyaggyártóval való egyeztetésután ebbõl kilenc maradt az épületen.

A csomópontok, de különösen a vápák kialakításának folyamatát nagy érdeklodéssel figyelte az építésvezetoség. Nem a bizalmatlanság miatt, de sokéves tapasztalatuk alapján ezek mindig beáznak. Kölcsönös öröm,hogy a Rheinzink alkalmazástechnika útmutatásainak betartásával beázásmentes tető készülhetett. A nagy tetőfelületek elkészülte után jöttek az időhúzó apróságok. A kondenzátor udvara gépészekkel történő egyeztetés után, több részletben készülhetettek. A lefolyók formája többször módosult, míg a végleges helyükre kerültek, szögletes formában beépítve a klinker burkolatba. A bejárat feletti előtető a teto lejtése miatt alátétszőnyeggel, a rejtett csatorna dupla, PVC szigetelésű másodlagos vízelvezetéssel készült. A hófogókat a tetősíkok elhelyezkedésétől függoen egy, illetve két sorban szereltük fel. Az egyetlen üröm a kivitelezés során, átadás előtt néhány órával az volt, hogy a kéményseprő három darab kibúvó utólagos elhelyezését kérte. Az idő rövidsége miatt ezeket a korcmezőbe ráforrasztással építettük be. Jó érzés volt a helyi bádogos és néhány vállalkozó érdeklődése. Pakson és környékén azóta három épület fedését és bádogos munkáját végeztük el. A kivitelezési munkát 2003. szeptemberében, határidőre fejeztük be. Az elkészült munka kivitelezését és minőségét a hazai és nemzetközi zsűri kategóriadíjjal ismerte el. Ezúton is köszönetet szeretnék mondani a Rheinzink Hungária Kft., a STRABAG RT., a Kern és Klenk Tervezo Iroda dolgozóinak a támogatásért, a bíztatásért, a segítségért, a bizalomért. Köszönet a szorgalmas, megbízható kollégáinknak, és nem utolsó sorban a tisztelt bíráló bizottság kedves tagjainak!

ÉMSZ

Feltöltve: 2011-04-22 12:41